PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Ova vlada je najkorumpiranija u hrvatskoj povijesti

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, sudjelovao je u mimohodu u čast 32. obljetnice Operacije Baranja, koju je izvela 107. brigada HV-a.

Milanović je istaknuo da je ova operacija bila prva značajnija nakon Sarajevskog primirja, iako nije rezultirala pobjedom. Smatra da je ovaj događaj nepravedno zanemaren.

Govoreći o izjavama HDZ-a, Milanović je kritizirao stav da budući premijer mora sudjelovati u izbornoj utrci, osim ako se ne zove Tim Orešković. Kritizirao je Plenkovića zbog podrške Oreškoviću, nepoznatoj osobi, i borbe za održavanje stabilnosti vlasti s drugim europarlamentarcima HDZ-a.

Milanović je izrazio nevjerojatnost slušajući kako HDZ tvrdi da se bori protiv korupcije, dok je korupcija, prema njegovom mišljenju, procvjetala. Smatra da je Hrvatska u teškoj situaciji, sa zapuštenim mirovinama, dok Plenković tvrdi da je stanje dobro.

Milanović je optužio trenutnu vladu za korupciju, tvrdeći da je najkorumpiranija u hrvatskoj povijesti. Kritizirao je pad kupovne moći, inflaciju pohlepe i visoke cijene u Hrvatskoj u usporedbi s Italijom. Smatra da mirovina treba biti 50% prosječne plaće, što se nije dogodilo tijekom mandata trenutne vlade.

Odnosno, Milanović je komentirao izjavu Mislava Hermana iz HDZ-a da je Ljubo Ćesić Rojs njegov igrač, tvrdeći da ne zna tko je Herman. Spomenuo je da je Rojs bio na Plitvicama, ali da ga je HDZ zaboravio pozvati. Kritizirao je američku ambasadu zbog napada na njega zbog malih interesa, poput zaustavljanja ruskog plina.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!