PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Orešković i Puljak su samodopadne narikače

Predsjednik Republike Zoran Milanović u Jastrebarskom je komentirao aktualne teme. Odgovorio je Daliji Orešković i Marijani Puljak koje su se obrušile na njega.

Izvor: Media servis

“Jučer sam tim samodopadnim narikačama propustio reći ono što ih stvarno ide. Dalija Orešković je u 36. godini života došla kao potpuno nepoznata i drugorazredna odvjetnica na čelo Povjerenstva za sukob interesa. U principu se oslanajala na infrastrukturu svog bivšeg supruga koji je relativnoozbiljan odvjetnik. Osoba od 36 godina se javila na jako visoku funkciju, ali s obzirom da je bila najmanje loša, ona je odabrana konačno mojom odlukom.”

Poručio je kako s premijerom Plenkovićem želi razgovarati o stanju u Bosni i Hercegovini, ali ne o izboru veleposlanika, kao što je jučer predložio premijer.

“To svakako nije najozbiljnija tema za razgovor, drugim riječima, to znači da on ne želi razgovarati, ne mora, ali stvari će stajati i to će biti nejgova odgovornost. Ne možemo se ponašati kao dječurlija, ja posao radim duže od njega, niti jednoj stranci ne odgovaram, odgovaram hrvatskom narodu i borit ću se za njegova prava i u Bosni i Hercegovini.”

“Razgovor o ambasadorima je zadnja stvar, to je parada”, dodao je Milanović.

“Važno je pitanje vladavine prava, važno je pitanje da su slučaju Nadana Vidoševića nisu završila vještačenje. Hello. Ako je kriv, trebao je biti u zatvoru, ako je nevin, pola života će mu proći u dokazivanju. Je li to tema o kojoj trebamo razgovarati ili o tome tko će biti hrvatski veleposlanik u Bugarskoj?”

Rekao je da nam je potrebno istražno povjerenstvo u slučaju JANAF.

“Sabor je Sabor. I on treba raditi svoj posao. Oni će naravno htjeti pozvati i papu Franju. Mene, kao malog slugu naroda. Plenkovića. Takvim stvarima povjerenstvo ne služi, da bi se privatne egzibicionističke ambicije nekih zastupnika zadovoljile, nego da se ispita bitno što ovi ometači, a i dio medija ometaju cijelo vrijeme. To su naprosto ometači signala.”

Zatim se vratio na pitanje “kluba” Dragana Kovačevića.”Bili smo u klubu tri dana nakon potresa. Vila Weiss je građena od drveta, cigala i betona, trebalo ju je pregledati. A ovaj klub u Slovenskoj ima svoju budućnost. Nemojte ga otpisati.” “Nastavit ćete ići tamo?”, upitali su ga novinari. “Ma bio sam u 3. mjesecu i ne bih više išao ni jednom, naprosto mi to okolnosti više ne dopuštaju”, rekao je Milanović. 

Komentiraj