PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: O novom lockdownu ne mogu odlučivati Capak i Plenković, već Sabor

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je situaciju s koronavirusom o zemlji. Ponovio je da ne podržava uvođenje policijskog sata.

Izvor: Media servis

“Ako mi netko spomene policijski sat, strpao bih ga u maricu. Policijski sat je jednak pucnjavi, pritvaranju i enormnim kaznama.”

Nadležnost za postupanje u koronakrizi ima Vlada, a ne predsjednik, dodao je.

“Jer stanje u kojem se priča o lockdownu, o zatvaranju privatnih biznisa i poslova, o suspenziji ljudskih prava koje uzimamo zdravo za gotovo, jer ih uzimamo zdravo za gotovo jer smo demokracija, to ne mogu odučivati ni Capak ni Plenković, to mora odlučiti i odobriti Hrvatski Sabor.”

Komentirao je i moguće uvođenje lockdowna u cijeloj zemlji kakav je bio, primjerice, u ožujku.

“Ukoliko se ocijeni da se bez tog ne može, suzdržat ću se od svog mišljenja i od onog do čega sam došao vlastitom indukcijom i dedukcijom.” “Mislite li da pomaže (lockdown)?” “Nekavog utjecaja očito ima, pitanje je omjera štete i koristi. Šteta je ogromna, ne samo materijalna nego i mentalna.”

Rekao je i da vodeći stručnjaci za koronu ne odlučuju ni o čemu:”Nikakav Capak ili ne znam tko ne odlučuje ni o čem, osim kad izgubi živce pa dobije prekršajnu prijavu na parkingu. U tome i je travestija, u tome i je karneval. Ni o čemu ne odlučuje struka, jer struke tu nema. Struka se odavno izgubila i mi moramo kao ljudi priznati da su nam neke stvari nedohvatljive.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Odgovori