PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Nećete mi slati svoje janjičare na Pantovčak da mi šalju inspekcije

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je danas i izjave Mate Palića vezane uz covid-potvrde.

“Da mi netko tko je drugorazredni student i tko je preko veze došao na katedru, da mi objašnjava što piše u Ustavu…

Ja sam prije 10 godina črčkao po tom Ustavu, a ne Mato Palić. Taj veze nema i nemoralan je. Dečko, izađi na izbore pa da te vidimo”, rekao je Milanović kako prenosi N1.

Naglasio je da on štiti Ustav pa poručio: “Nećeš mi slati svoje janjičare da mi šalju gore inspekcije. A ne mogu ni proći.”

Dodao je da se na Pantovčak dolazi s pozivom i da je vojska na ulazu.

O najavljenim kaznama za covid-potvrde, predsjednik kaže: “Ne buš došao, sorry.”

Komentirao je izjavu šefice EK o mogućem obveznog cijepljenja.

“Nije dobro da iz Bruxellesa dolaze te ideje, kad dolazi iz vrha EK to donosi pomutnju. To su ogromne ovlasti koje netko zamišlja da ima, a nema ih. O tome će se odlučivati na nacionalnoj razni”, kazao je.

“Ima puno ozbiljnijih stvari u državi od covid – potvrda. Raspada nam se sustav državnog odvjetništva”, rekao je predsjednik i dodao da se “spašava glava glavnoj državnoj odvjetnici koja je spašavala članicu HDZ-a”.

“Nema žutog kartona. Kad izgubiš povjerenje, osramotiš se – gotovo je. Ne radi se o jednoj osobi nego o cijelom sustavu”, dodao je Milanović.

“To nije razdragani kolektiv, to je izrazito hijerarhična struktura u kojoj čelni čovjek zna sve i odlučuje o svemu. Ne može se nitko sakriti iza šefice USKOK-a, ona je samo još jedna od zamjenica. Ona odgovara glavnoj državnoj odvjetnici koja sve zna”, poručio je predsjednik.