PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Nećete mi slati svoje janjičare na Pantovčak da mi šalju inspekcije

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je danas i izjave Mate Palića vezane uz covid-potvrde.

“Da mi netko tko je drugorazredni student i tko je preko veze došao na katedru, da mi objašnjava što piše u Ustavu…

Ja sam prije 10 godina črčkao po tom Ustavu, a ne Mato Palić. Taj veze nema i nemoralan je. Dečko, izađi na izbore pa da te vidimo”, rekao je Milanović kako prenosi N1.

Naglasio je da on štiti Ustav pa poručio: “Nećeš mi slati svoje janjičare da mi šalju gore inspekcije. A ne mogu ni proći.”

Dodao je da se na Pantovčak dolazi s pozivom i da je vojska na ulazu.

O najavljenim kaznama za covid-potvrde, predsjednik kaže: “Ne buš došao, sorry.”

Komentirao je izjavu šefice EK o mogućem obveznog cijepljenja.

“Nije dobro da iz Bruxellesa dolaze te ideje, kad dolazi iz vrha EK to donosi pomutnju. To su ogromne ovlasti koje netko zamišlja da ima, a nema ih. O tome će se odlučivati na nacionalnoj razni”, kazao je.

“Ima puno ozbiljnijih stvari u državi od covid – potvrda. Raspada nam se sustav državnog odvjetništva”, rekao je predsjednik i dodao da se “spašava glava glavnoj državnoj odvjetnici koja je spašavala članicu HDZ-a”.

“Nema žutog kartona. Kad izgubiš povjerenje, osramotiš se – gotovo je. Ne radi se o jednoj osobi nego o cijelom sustavu”, dodao je Milanović.

“To nije razdragani kolektiv, to je izrazito hijerarhična struktura u kojoj čelni čovjek zna sve i odlučuje o svemu. Ne može se nitko sakriti iza šefice USKOK-a, ona je samo još jedna od zamjenica. Ona odgovara glavnoj državnoj odvjetnici koja sve zna”, poručio je predsjednik.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!