PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Na kraju ću ja odvesti Vučića za ruku u Jasenovac

Predsjednik Zoran Milanović se osvrnuo na posljednje komentare srpskog predsjednika Vučića koji je komentirao da neće odustati od posjeta Jasenovu jer ga Hrvati ne mogu uplašiti.

“Dajte da prvo raščistimo tajming pada ukrajinskog aviona sa srpskim oružjem i Vučićeve eskapade. Činjenica je da je danima prije pada aviona Vučić pripremao svoj put u Jasenovac i da vjerojatno nisu namjeno srušili avion. Nije povezano jedno s drugim. No, nije se radilo kako se trebalo radit. Radilo se potajno preko posrednika. Bio sam detaljno o tome obaviješten cijelo vrijeme, ali nisam o tome govorio”, kazao je Milanović kako javlja RTL.

“Gospodin Vučić je to trebao službeno najaviti. To je normalno da se tako napravi. On je prvi srpski predsjednik koji je to tražio. Vučić u zadnje vrijeme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog mita da je u Jasenovu stradalo 700.000 ljudi, pa nije ni blizu. Šta 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susjedski odnos pa daj doprinesi tome”, rekao je Milanović.

“Što se tiče odlaska u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvest za ruku ako ne bude išlo drukčije”, dodao je Milanović.

“I pazite govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoćeš”, dodao je.