PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Mnogi su došli odnekud iz vražje matere i prijavili se u Zagrebu, osim Frke-Petešića

Predsjednik Zoran Milanović danas je od novinara upitan koja je razlika između ponašanja Zvonimira Frke Petešića i Peđe Grbina.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a uzimao je naknadu za odvojeni život dok je sa suprugom živio u Zagrebu. Na pitanje je li to isto kao i slučaj Frke-Petešića, Milanović kaže:

“Uopće nije isti slučaj, ali će morati on objasniti svojim ljudima i svojim biračima zašto je to radio. Jer uvijek treba raditi razliku između ljudskih slabosti, nespretnosti i čiste, gube pohlepe i grabeža. Ovo nije pohlepa. Pitajte Grbina uostalom što ima za reći. Ako je to po zakonu, to treba promijeniti – rekao je, dodavši: “Ono s Frkom nije po zakonu, čovjek je promijenio prebivalište. Pod kaznenom i materijalnom odgovornošću je promijenio prebivalište u lažno. To je jako ozbiljna stvar.”

“Te propise treba urediti na način da budu jasni. Ali ne može netko tko je Zagrepčanin glumiti da nije. I prijavljivati se kod babe i lažno ispunjavati prijavu o prebivalištu. Predsjednik Uprave Ine je radi toga bio proganjan kazneno”, dodao je, kako prenosi HRT.

“Nemojmo uspoređivati sistemski grabež .. Ja ako budem izlazio iz svog stana, recimo za pola godine, vjerojatno će to biti zato što sam se osjetio ugrožen od ogromnog volumena knjiga koji me pritišće u stanu, i u strahu da me te knjige ne pojedu. Ja sam pobjegao iz stana jer ne mogu dobiti lager za knjige kao Frka-Petešić. To su fenomenalne stvari, 450 tisuća kuna za obnovu nekakve rupe. Znate li koliko je kvadratni metar termo-fasade? Pa obučete obiteljsku kuću za 150 tisuća kuna u fasadu!” nastavlja.

“Frka-Petešić došao je u Zagreb iz Pariza kao i veliki broj njegovih kolega koji su bili u emigraciji”, komentirao je. “Od roditelja emigranata, odnosno iseljenika. Svi do jednog, nakon što su došli iz Buenos Airesa, vražje matere, prijavljeni su u Zagrebu. Svi do jednoga, osim Frke – dodao je.