PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Krstičević ne odgovara meni – ja ne bih sada tražio njegovu ostavku

Predsjednik države Zoran Milanović posjetio je danas zagrebačku Modernu galeriju koja je otvorena nakon stanke zbog pandemije i potresa u kojemu je oštećena te je obišao retrospektivnu izložbu Vatroslava Kuliša s radovima nastalima od 1974. do danas.

Izvor: Media servis

Nakon toga je komentirao jučerašnju zrakoplovnu nesreću pokraj Zadra u kojoj su poginula dva vojna pilota, a koja je rezultirala ostavkom ministra obrane Damira Krstičevića.

“Dakle kada me pitate treba li dati ostavku – to su jako delikatne stvari i ponavljam, događalo se, može se dogoditi za tjedan dana, a može se i ne dogoditi. Može biti posljedica nerada, nemara, loše organizacije, može naprosto biti nesreća. Ponavljam, to je opasan posao i iz poštovanja prema ljudima i njihovim obiteljima ne bih sada u nikoga upirao prstom i svaljivao krivnju. Možda za to neće biti razloga nikada, a možda i hoće.”

Dodao je da on osobno Krstičevića zbog ovog ne bi tražio ostavku.

“Zbog ovoga prvi dan ne bih tražio ostavku. Tako ne funkcioniram, to je jeftino i kratkog daha i vidjeli smo zadnjih godina kako to funkcionira. Loše je za vojsku i za sustav, a na kraju se sve utvrdi. Utvrdilo se i za dvojicu pilota helikoptera koji su nesretno poginuli, to nije bio razlog za ostavku. Nažalost dvoje ljudi manje, a nama pilota nedostaje.”

Poručio je da bi njegov odlazak u Zemunik bio poziranje, a da je on u tome slabiji. “Potrebno je utvrditi kako je došlo do nesreće”, smatra Milanović.

“Je li se avion zbog tehničke greške zapalio u zraku pa je zbog toga pao, radi li se o grešci pilota ili instruktora? Inače, kadet je bio djelatna vojna osoba, nije bio zelen u nekim stvarima i imao je rang poručnika. Iskusniji je od ostalih kadeta. To je tužno i tragično, ali oni koji više o tome znaju će utvrditi što se dogodilo.”

Na pitanje je li njemu neki ministar dao ostavku dok je bio premijer, a da on za to nije znao, odgovara:

“Ja sam malo mijenjao ministre, toga nije bilo puno. Vlada je bila stabilna i imala je predvidivu većinu.”

Poručio je da će u budućnosti reagirati na nezakonitosti u sustavu.

“To sam uvijek radio, katkad i na korist vlastite štete u Vladi, ali za sada ne mogu ništa reći o ovom slučaju.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!