PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Ja sam hajdukovac, ali prije svega predsjednik

Navijačke nerede danas je komentirao i predsjednik Zoran Milanović – rekao je da je hajdukovac, ali prije svega predsjednik, te da stadioni moraju biti mjesto zabave, užitka i mira, a ne divljanja i razbijanja.

Rekao je i da je policija trebala biti pripremljenija na ovo.

– Stadioni moraju biti mjesto zabave i mira. Tu se igra po pravilima koje odredi Vlada, a ne policija. To je previše za policiju, dati joj tu vrstu tereta. Vlada treba uvesti reda, kad se to dogodi, kad popiju tabletu za hrabrost ti herojski zečevi, onda će se i Torcida, BBB-i, Armada i ostali odnositi drugačije, sa strahopoštovanjem. Dakle, od toga moramo početi.

Stadion i događaji vezani za stadion nisu mjesto orgijanja, divljanja i razbijanja, ako imaš tu vrstu energije, odi treniraj boks, hrvanje, ima krasnih sportova. To je jedno. Drugo, policija je trebala biti pripremljenija na ovo. Meni je nevjerojatno kako su došli u situaciju da policajac puca vatrenim oružjem. Postoji cijeli asortiman sredstava – riot control devices, agents – kojima se suzbijaju takva ponašanja. Gumeni meci…, rekao je Milanović.

Prozvao je vladajuće za kukavičluk i pozvao ih na djelovanje vezano za taj problem, prenosi HRT.