PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Izbori su 5. srpnja, ja sam ih raspisao, ne mislim da je odgoda rješenje

“Izbori u Hrvatskoj su 5. srpnja. Ja sam ih raspisao za taj datum i ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi”, rekao je hrvatski predsjednik Zoran MIlanović o špekulacijama hoće li se možda zbog koronavirusa izbori odgoditi.

“Iskreno govoreći, o tome nisam ni razmišljao i neću sada govoriti da sam sugerirao ili ukazivao na to da možda ovo nije bio najbolji termin raspuštanja Sabora, ali sad kada je raspušten moramo ići na izbore”, rekao je Milanović.

Boraveći u posjetu Crnoj Gori, na Cetinju je rekao da je spreman saslušati svakoga tko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi za odgodu izbora, ali to neće ništa promjeniti.

“Ukoliko netko smatra da postoje materijalni I zdravstveni razlozi da se oni primjene i da su oni toliko dominantni I toliko prisutni i ukoliko zna koji je pravni okvir takvog rješenja spreman sam ga saslušati, ali ne mislim da je to u ovom trenutku rješenje”, rekao je Milanović.

“Izbori su 5 srpnja i nema tu cinizma, šta ste tražili to ste dobili. Ne vidim razloga da se ne nastavi da se izbori ne održe”, zaključio je.

Komentiraj