PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Da pitamo Clinta Eastwooda – je li dron koji je pao s nekog filmskog seta?

“Slušali smo od premijera, prije svega od ministra pa od premijera koji se navukao, da su to nekakvi eksplozivi, nisi ih mogao maknuti s ekrana. Avioni su letjeli nad Zagrebom dok je davao izjavu i to mu je zadnji put”, komentirao je pad letjelice u Zagrebu predsjednik Zoran Milanović, nakon što su danas na pressici iznijeti neki detalji.

Na sastanku u Vladi rečeno je da nisu nađeni tragovi eksploziva, rekao je. “Kažu da nije privredni ni vojni, je li to zemaljskog porijekla? Je li to s neba palo? Iz neke druge dimenzije? Ništa nije eksplodiralo. Prema onome što sam kasnije čuo ja sam imao dojam da se tu radi o gaslightingu. Ako nije privredni ni vojni eksploziv, ako je zemaljski, je li s nekog filmskog seta? Da pitamo Clinta Eastwooda? Trebalo je formirati državnu komisiju, ovo su izvanredni događaji, to se nije dogodilo nikad i vjerojatno neće”, rekao je predsjednik, kako piše N1.

Ističe i kako je stvar osuđena na propast i prije nego što počne kada se tako nešto da DORH-u.

“Mene je zanimalo je li u tom letećem objetku bilo TNT-a. Je li se radilo o eksplozivu, o recimo 50 kilograma, koji bi, recimo, susašačku gimnaziju pretvorio u pepeo ili je samo oštetio? Pedeset kila TNT-a bi razvalilo i Mamuticu. To je deset tenkovskih granata i više u jednom. Na kraju eksploziva nema ni privrednog ni vojnog. Pa kojeg ima? Zadnjih deset dana je bilo peglanje neozbiljnih izjava ministra i premijera”, kaže.

Rekao i kako premijera i ministra Banožića od početka moli da ne govore pa se osvrnuo na današnju presicu o padu letjelice:

“Vojni profesionalci ne kuže što se tamo govorilo jer se nije govorilo ništa. Govorilo se na način da premijer ne ispadne budala. Premijer nije budala, ali neki drugi jesu”, veli.