PREDSJEDNIK MILANOVIĆ: Da pitamo Clinta Eastwooda – je li dron koji je pao s nekog filmskog seta?

“Slušali smo od premijera, prije svega od ministra pa od premijera koji se navukao, da su to nekakvi eksplozivi, nisi ih mogao maknuti s ekrana. Avioni su letjeli nad Zagrebom dok je davao izjavu i to mu je zadnji put”, komentirao je pad letjelice u Zagrebu predsjednik Zoran Milanović, nakon što su danas na pressici iznijeti neki detalji.

Na sastanku u Vladi rečeno je da nisu nađeni tragovi eksploziva, rekao je. “Kažu da nije privredni ni vojni, je li to zemaljskog porijekla? Je li to s neba palo? Iz neke druge dimenzije? Ništa nije eksplodiralo. Prema onome što sam kasnije čuo ja sam imao dojam da se tu radi o gaslightingu. Ako nije privredni ni vojni eksploziv, ako je zemaljski, je li s nekog filmskog seta? Da pitamo Clinta Eastwooda? Trebalo je formirati državnu komisiju, ovo su izvanredni događaji, to se nije dogodilo nikad i vjerojatno neće”, rekao je predsjednik, kako piše N1.

Ističe i kako je stvar osuđena na propast i prije nego što počne kada se tako nešto da DORH-u.

“Mene je zanimalo je li u tom letećem objetku bilo TNT-a. Je li se radilo o eksplozivu, o recimo 50 kilograma, koji bi, recimo, susašačku gimnaziju pretvorio u pepeo ili je samo oštetio? Pedeset kila TNT-a bi razvalilo i Mamuticu. To je deset tenkovskih granata i više u jednom. Na kraju eksploziva nema ni privrednog ni vojnog. Pa kojeg ima? Zadnjih deset dana je bilo peglanje neozbiljnih izjava ministra i premijera”, kaže.

Rekao i kako premijera i ministra Banožića od početka moli da ne govore pa se osvrnuo na današnju presicu o padu letjelice:

“Vojni profesionalci ne kuže što se tamo govorilo jer se nije govorilo ništa. Govorilo se na način da premijer ne ispadne budala. Premijer nije budala, ali neki drugi jesu”, veli.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!