PREDSJEDNIK: Logičarke iz udruge B.a,B.e. započele trivijalnu raspravu a nitko ih nije p(r)ozvao

Predsjednik Zoran Milanović oglasio se i komentirao odgovor udruge B.a.B.e. na njegovu reakciju u vezi s kritikama koje su mu uputile zbog izjava o žrtvama seksualnog zlostavljanja.

“Trivijalnu raspravu započele su logičarke iz udruge B.a.B.e., a da ih nitko nije niti spomenuo niti p(r)ozvao. I sada se odjednom ograđuju, neće se upuštati u rasprave, nego će i dalje predano djelovati kao punomoćnici Ume Thurman i braniti čast ostalih ‘zvijezda’.

By the way, Uma Thurman je veličanstvena glumica, vrhunski plaćena glumica, pa i onda kada je bila uznemiravana. Uznemiravaju uvijek oni koji su statusno, socijalno i financijski, dakle klasno u tom trenutku nadmoćni.

Holivudske dive nisu nikakav uzor, nego svijet izvan svijeta, svijet za sebe”, napisao je Milanović na Facebooku.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović jučer oštro osvrnuo na kritike koje mu je uputila udruga B.a.B.e. nakon izjave kako misli da se ne bi trebao zamarati svjedočanstvima seksualno zlostavljanih glumica.

Iz udruge B.a.B.e. su reagirali na Milanovićeve prozivke.

“Udruga B.a.B.e. u petak je osudila zapanjujuću izjavu predsjednika Milanovića o ‘razmaženim zvijezdama’ koje prijavljuju seksualno nasilje jer smatramo svojom dužnošću reagirati na javno omalovažavanje i obeshrabrivanje žrtava seksualnog nasilja.

Budući da nam je cilj doprinijeti podizanju javne svijesti o ozbiljnosti i rasprostranjenosti seksualnog zlostavljanja, nemamo namjeru upuštati se u rasprave koje trivijaliziraju tu temu i služe samopromociji pojedinih javnih osoba.

Nadamo se da će medijsko izvještavanje nastaviti poticati sve žene – bez obzira na status i sferu u kojoj djeluju – na prijavljivanje nasilja te ih ovom prilikom pozivamo da nam se obrate s povjerenjem.

Naša je primarna uloga pružiti izravnu pravnu i psihosocijalnu podršku žrtvama svih oblika nasilja kroz savjetovanje, pomoć pri ostvarivanju prava te smještaj u sigurnoj kući. Dostupne smo na broj 01/4663 666 ili e-mail babe@babe.hr.”

Komentiraj