PREDSJEDNIK IZRAELA: Pronašli smo Al Qaidine upute za izradu kemijskog oružja

Napetosti na Bliskom istoku se nastavljaju – Izrael je pojačao intenzitet zračnih napada na Pojas Gaze.

Izvor: Media servis

I dalje je glavno pitanje – hoće li doći do kopnene invazije? Sjedinjene Američke Države odgovaraju Izrael od tog poteza dok se ne izvuče što više civila i dopremi nužna humanitarna pomoć.

Palestinski mediji tvrde da su izraelski ratni zrakoplovi jutros napali područja na kojima se nalaze bolnice, a o stanju se oglasila i Kina.

Posebni izaslanik za Bliski istok Zhai Jun poručio je da situacije smatraju vrlo ozbiljnom kao i da su zabrinjavajući izgledi da bi se oružani sukobi duž granice mogli proširiti. Izraelski predsjednik Isaac Herzog u intervjuu za Sky News iznio je nove detalje koje su zatekli nakon prvog napada Hamasa:

“Ovo je materijal koji je pronađen na tijelu jedne od žrtava. Ovo je Al-Qaidin materijal, službeni Al-Qaidin materijal. Nosimo se s njima, ISIL-om i Hamasom. U ovom materijaal qlu su instrukcije kako proizvesti kemijsko oružje. Govore o arsenu i različitim kemikalijama kojima se proizvodi kemijsko oružje.”

Upravo su Al Qaida i ISIS pozvali svoje sljedbenike da napadaju izraelske, američke i židovske mete. U nedavnom priopćenju podružnice Al Qaide u Somaliji navodi se da sukob na Bliskom istoku nije samo bitka islamskih frakcija u zemlji Palestine nego bitka muslimana. I druge dvije podružnice u Jemenu i Siriji objavile su slične izjave.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!