PREDSJEDNIK I PREMIJER ČESTITALI USKRS: Evo što poručuju Milanović i Plenković

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

„Blagdan Uskrsa kršćanskim je vjernicima oduvijek vrijeme suočavanja s vlastitim odlukama, propitkivanja svojih postupaka, a s nadom i vjerom u novi početak i bolje sutra. Izloženi velikim izazovima današnjeg svijeta i prijetnjama koje su se nadvile nad cijelo čovječanstvo, vrijeme je to i za podsjećanje na najvažnija vjerska, ali jednako tako i svjetovna načela dobrote, istinske ljubavi prema bližnjem te poštivanja i uvažavanja.

Prepoznajmo i prihvatimo ta načela kao opću poruku kako bismo složno pronašli rješenja za izazove s kojima smo danas svi suočeni, kao trajno nadahnuće za život u dostojanstvu, solidarnosti i spremnosti za pomoć drugima. Želim da vam blagdanski dani budu ispunjeni mirom i radošću te da ih provedete u krugu obitelji. Svim građankama i građanima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, želim sretan i blagoslovljen Uskrs.“

I predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

“Ovaj Uskrs dočekujemo u novim i specifičnim okolnostima koje su bitno promijenile naš dosadašnji način života. Stoga neka nas duh najvećega kršćanskog blagdana dodatno ohrabri da solidarnošću, zajedništvom i odgovornošću prevladamo ova izazovna razdoblja.

Vjerujem da ćemo iz njih izići još jači i složniji. Ne zaboravimo na temeljne ljudske vrijednosti, budimo tu jedni za druge i nastavimo iskazivati posebnu pažnju i razumijevanje prema onima kojima je ovih dana potrebna naša pomoć. Uime hrvatske Vlade i osobno, neka vam ovaj veliki blagdan bude ispunjen mirom, vjerom i nadom te obiteljskim zajedništvom. Sretan i blagoslovljen Uskrs! “