PREDSJEDNIK HAJDUKA: Sram me je, neki su tu bili s djecom, to nije Hajduk

Nakon što je Dinamo jučer na Poljudu u polufinalu Kupa bio bolji od Hajduka s 1-0 došlo je do navijačkih nereda.

Izvor: Media servis

Dio pripadnika Torcide probio je sjevernu ogradu i utrčao na teren, igrači su bježali prema svlačionici, a nakon toga huligani su krenuli prema Bad Blue Boysima. Srećom, interventna policija spriječila je veće nerede, ali kasnije se sve prelilo na ulice Splita te je 50-ak osoba završilo u pritvoru, a bilo je i dosta ozlijeđenih po Splitu. Nakon nemilih scena oglasili su se iz Hajduka, točnije predsjednik kluba Lukša Jakobušić koji je rekao da je:

“Tužan i razočaran i bijesan, osjećam sve negativne emocije koje može osjećati čovjek koji voli Hajduk. I tugu, i bijes, i razočarenje. Prije tri i pol godine kada smo došli rekao sam da želim moćan, jak i gospodski Hajduk. Ovo jučer nije bilo ni moćno, ni jako, ni gospodski. Niti na terenu, a pogotovo ovo kasnije što se događalo na tribinama, a prelilo se na teren. Osjećam sramotu. Prije svega zbog rezultata, ali još više zbog igre i pristupa, posebno jučer.”

Brojni navijači koji su došli s djecom osjećali su strah, a Jakobušić želi potpuno ukloniti takve scene.

“To nije Hajduk. Iako se sve ovo periodično ponavlja, to nije Hajduk i to nije Split. Ne želim da to bude Hajduk i to ne želi nitko od nas tko voli Hajduk. Na taj način se ne pomaže klubu. Ljudi su se jučer osjećali nesigurno na Poljudu, a nitko se ne bi trebao osjećati nesigurno na Poljudu. Niti igrači, niti navijači, nitko u klubu ili oko kluba se ne treba osjećati nesigurno. Jučer je bilo dosta njih koji su se tako osjećali. Tu su bile žene i djeca”, rekao je predsjednik Hajduka.

Mnogi navijači zazivaju promjene, a Jakobušić na to kaže:

“Promjene se uvijek mogu dogoditi. Zar bi sad trebali odustati samo zato što je teško? Trener je ponudio ostavku. Ali ne zato što ne vjeruje, nego zato što je častan i zato što je hajdukovac te osjeća dio odgovornosti. Ostati do kraja je također dio odgovornosti. Imamo sedam kola do kraja, sedam bodova je razlike. I puno, i malo. Od svih koji su sada tu očekujem da ovo dovedu do kraja. Čija je krivica? Onoga tko je prvi, moja je krivica. Niti sam ovo ovako zamišljao, niti sam to htio, međutim to ne znači da ovo ne moram dovesti do kraja.”

Hajduk će nakon velikih nereda sigurno dobiti barem novčanu kaznu, a još nije poznato hoće li morati igrati i pred praznim tribinama. Iduća utakmica za Splićane je na rasporedu u nedjelju kada u 29. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod vodeće Rijeke.