PREDSJEDNIK DINAMA: Sami ćemo izgraditi stadion – čekamo da grad da zeleno svjetlo

U hotelu Westin održana je sjednica redovne godišnje Skupštine GNK Dinamo. Sukladno epidemiološkim mjerama propisanim od strane nadležnih institucija te zbog većeg broja sudionika, događaj nije bilo moguće održati na stadionu Maksimir.

Redovnoj skupštini nazočio je 61 od ukupno 80 članova. Predsjednik Mirko Barišić dao je svoj kratki komentar na temu stadiona.

– Ideja za novi stadion prihvaćen je od strane grada. Ako čekamo skrštenih ruku, Dinamo uskoro neće moći igrati na Maksimiru. Ako klub nema adekvatan stadion, morat će prestati igrati. Mi ne odustajemo od naših ciljeva već smo išli sami pripremiti plan prema kojem bismo samostalno realizirali ideju. Mislim da mi imamo snage za to, čekamo da grad da zeleno svjetlo.

Dinamo je jedan od rijetkih klubova, osim Rijeke, koji bi vlastitim sredstvima napravio svoj stadion. Očekujemo sastanak s predstavnicima grada do kraja godine. Trebamo riješiti i pitanje nove lokacije na kojoj bi Dinamo igrao kroz to vrijeme izgradnje novog stadiona te da se omogući za to vrijeme trening kamp za Dinamovu školu. Bez grada to ne možemo napraviti. Za 3-4 godine imali bismo krasan i suvremeni stadion koji bi omogućio da je Dinamo s pravom u vrhu europskog nogometa, rekao je.