PREDSJEDNIK DINAMA: Na sceni je nerazumna hajka, ni mi ni Zdravko Mamić to nismo zaslužili

Podijelite članak
Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo

Niti pola stoljeća djelovanja u Dinamu nije dovoljno da se Mirko Barišić zasiti nogometa. Još uvijek s neskrivenim guštom gleda svaki trening i vježbu. Pomno prati svaki potez igrača i uživa u energiji koju ‘modri’ prezentiraju na travnjaku u Moravskim toplicama.

Mirko Barišić svjedočio je mnogim velikim generacijama Dinama. Priznaje da je emotivno vezan uz onu s konca 60-ih godina kada se i sam uključio u upravljačke strukture kluba.

“Bio sam oduševljen Mladenom Ramljakom. Ne kažem da drugi nisu bili dobri, ali s njim sam bio najbliži. Od današnjih igrača teško mi je izdvojiti nekoga, ali ako baš moram onda bi to bio Soudani. Osim što je sjajan igrač, Soudani u sebi nosi jednu posebnu emociju prema Dinamu što se jasno vidi na travnjaku i navijači to prepoznaju”, rekao je za web GNK Dinama.

Mirko Barišić ne skriva ponos dok priča o minulom desetljeću u klubu iz Maksimira. O 11 naslova u nizu, četiri Lige prvaka i igračima koji su danas jezgra reprezentacije koja je najbolji izvozni proizvod Hrvatske.

“Ovo što se vodi protiv nas je jedna hajka i najteže razdoblje od kada sam dio Dinama. Nisam mogao niti sanjati kako će Dinamo u svojoj državi proživljavati sve ovo. Znate, kada smo bili prijetnja u prošlim vremenima, to smo prihvatili kao jedan put kojim moramo proći. Tada smo imali veliku potporu navijača i prijatelja kluba a danas toga nema. No, ne iz razloga što ljudi i navijači ne vole Dinamo već zato što je na sceni nerazumna hajka. Jedan pokret protiv Dinama, pogotovo u medijima. To žalosti, ali to je evidentno još jedna prepreka koju moramo prijeći na našem putu. To će nas ojačati jer sam siguran da je ovo što radimo ispravno. Ponosan sam na ono što je iza nas, uz naglasak da imamo prostora za puno više”, rekao je Mirko Barišić.

Na kraju se predsjednik želio osvrnuti i na najnovije događaje oko Dinama odnosno na sudski proces koji se vodi protiv njegovih najbližih suradnika.

“Ovo suđenje u Osijeku je samo jedan dio te hajke koja se vodi protiv Dinama. Uvjeren sam jer sam upućen u detalje. To nije samo suđenje Zdravku Mamiću već je to suđenje Dinamu. A niti klub niti Zdravko Mamić nisu ti zaslužili. Ono što znam, a znam manje-više sve, sugerira mi kako niti jednim detaljem, niti jednim zarezom nije dokazana temeljna optužba da je Dinamo oštećen. Namjera mi je organizirati da se mi svjedoci događaja izjasnimo; pa mi ne živimo u kući koju je netko pokrao. Ako bude pravde, a vjerujem da hoće, čitava ta stvar biti će pozitivno rješena za Dinamo i za Zdravka Mamića”, zaključio je predsjednik najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba.

Komentiraj