PREDSJEDNIK DINAMA: AEK je nekorektan, koncentrirali su se da nas se izbaci

Mirko Barišićm predsjednik Dinama, je u izjavi za središnji Dnevnik HTV-a rekao da su se odmah nakon nemilog događaja u Ateni ogradili te osudili taj događaj.

– To je sigurno i društveno zlo, ne samo sportsko. Bila je zabrana dolaska navijača u Atenu i Zagrebu. Mladići su se drznuli i otišli tamo, a sve je na kraju završilo time da je jedan smrtno nastradao.

Dodaje da je njemu začuđujuće da mladi ljudi, prevale stotine kilometara i dođu tamo na fizički obračun.

– Dinamo je to osudio i osuđuje i danas, stavili smo se na raspolaganje AEK-u i grčkoj policiji. Dinamo ne može određivati može li netko u Grčku ili ne. Dinamo je tu nemoćan, ističe. Na pitanje novinarke je li klub imao informaciju da dio navijača stiže u Atenu, Barišić za HTV odgovara.

– Mi smo dobro upoznati s tzv. subkulturom navijača, njihovim mentalitetom i imali smo sumnju. To smo prenijeli na policiju. Naša policija je obavijestila grčke kolege, ali i policije zemalja na putu. Oni su obavijestili Grke da dolaze prema granici, ističe predsjednik Dinama.

Kaže da su zadovoljni što je policija reagirala.

– Dinamo je učinio sve sa svoje strane. Grčka policija nije dovoljno ozbiljno shvatila o čemu se ovdje radi, ističe Barišić.

Ističe da navijači imaju svoje osobine i ne ide u prilog normalnog rada kluba pa da se događaju ovakve stvari kakve se događaju.

O porukama AEK-a da Dinamo treba izbaciti iz Europe, ističe.

– Oni su napustili sastanak, bez ikakve volje. Koncentrirali su se da se Dinamo izbaci. Naši sportski partneri nisu nastupali korektno, to nikad ne smijemo zaboraviti, rekao je.