PREDSJEDNICA U SARAJEVU: “Na dušu mi se stavljalo puno toga”

Podijelite članak

kolinda grabar kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je u službenom posjetu Bosni i Hercegovini održala je sastanak sa članovima Predsjedništva BiH.

Govora je bilo i o izmjeni izbornog zakona. Grabar-Kitarović poručila je da joj se u posljednje vrijeme puno toga stavljalo na dušu.

Hrvatska “grli BiH”, a u medijima je stvorena negativna klima oko mog posjeta, te namjera Hrvatske u Bosni i Hercegovini, te se moje izjave izvlače iz konteksta – poručila je to, između ostaloga, predsjednica…

“Posljednjih se tjedana i mjeseci puno toga izvlačilo izvan konteksta, interpretiralo ili neke elemente kojih se ja nisam dotakla stavljalo meni na dušu ili Republici Hrvatskoj”, poručila je predsjednica.

Iako se izborni zakon toliko uz nju spominje u posljednje vrijeme, danas je naglasila da joj nikada nije bila namjera miješati se u unutarnja pitanja BiH.

“Mi želimo pomoći da se problemi riješe u BiH, a ne nametati rješenja. Rješenja su pitanje o kojima se trebaju dogovoriti predstavnici politički, legitimni predstavnici tri konstitutivna naroda”, istaknula je Grabar-Kitarović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dragan Čović, vezano uz izborni zakon poručio je da postoji potreba za njegovom promjenom, a da je rok da se te eventualne promjene i usuglase početak svibnja.

Upitan je ima li šanse da se zakon izmijeni? “Ja vam nisam kompetentna osoba za to jer sam ja bio siguran da to ima šansi završiti do kraja prošle godine, pa eto nismo završili. Ja sam i dalje vrlo optimističan, jer je to jedini put”, kazao je Čović.

Komentiraj