PREDSJEDNICA: S poštovanjem i zahvalnošću sjećamo se Tuđmana

franjo tuđman, predsjednik

U povodu 18. godišnjice smrti Franje Tuđmana, predsjendica Kolinda Grabar Kitarović objavila je poruku u kojoj se osvrnula i na međunardoni dan ljudskih prava.

“Hrvatski narod u domovini i diljem svijeta, i svi hrvatski državljani, danas se, uz 18. obljetnicu njegove smrti, s poštovanjem i zahvalnošću sjećaju svojega prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Duboko vjerujući u svoj narod, ujedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku na programu ostvarenja povijesnog cilja – stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države. Bio je čovjek jasne političke vizije, strateg i državnik”, objavila je šefica države.

Osvrnula se i na na Međunarodni dan ljudskih prava, ustanovljen kao spomen na donošenje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

“Stvaranjem neovisne države, hrvatski narod i svi građani dobili su politički okvir za njezino ispunjenje i za stvaranje društva u kojemu će dostojanstvo i prava svake osobe biti zaštićena, u zajedničkoj odgovornosti promicanja općega dobra”, napisala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Media servis.

Komentiraj