PREDSJEDNICA PO STAROM: “Hrvatska će biti među najprosperitetnijim zemljama svijeta”

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je organizirala tradicionalni prijem povodom Dana državnosti. 

Našla je i koju minutu za novinare, a oni su ju među ostalim i podsjetili na njezino obećanje iz izborne noći kada je u pobjedničkom govoru poručila da će Hrvatska biti među najrazvijenijim državama svijeta.

“Hoće. Nisam rekla da će biti najbogatija nego da će biti među najprosperitetnijim zemljama na svijetu, u to i dalje vjerujem. Trebat će nešto vremena, međutim imamo sve resurse, a što je najbolje imamo sjajne ljude”, rekla je predsjednica, a prenosi N1.

Možda bi danas bio dobar dan da objavite kandidaturu, rekli su novinari, a predsjednica je odgovorila: “A zašto? Pa danas slavimo Dan državnosti, danas je riječ o državi, a ne o meni”.

Što mislite o gospodinu Škori? Je li on vama konkurencija? – zanimalo je novinare. “Gospodin Škoro? Obožavam njegove pjesme i rado ih pjevam”, rekla je predsjednica.

Konkurencija – on ili Zoran Milanović? – bili su uporni novinari. “A kome? Meni kao predsjednici ili? Pa ja kao predsjednica imam mandat još do sredine veljače iduće godine, a o svemu ostalome ćemo kad dođe vrijeme za to”.