PREDSJEDNICA OPET O JOGURTU: U Jugoslaviji bilo 85 vrsti jogurta i mlijeka – kod nje, kaže, jedna vrsta

U gostovanju na N1 televiziji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je za sve svoje sporne izjave o kojima je bilo mnogo komentara u javnosti rekla da su izvučene iz konteksta.

Iako su ju neki optuživali kako je opterećena Jugoslavijom, pa zato daje i razne sporne izjave o tom vremenu, tvrdi da Jugoslavijom nije opterećena, a opet se dohvatila jpogurta.

“Ja se ne zamaram Jugoslavijom, međutim, gledajte, to da ja karikiram život u Jugoslaviji, stvarno u mojem dućanu se nije moglo kupiti nego jednu vrstu jogurta, i ta sloboda izbora je bila takva kakva je, neki su imali moć, neki su imali vlast tada, drugi nisu”, rekla je predsjednica, te dodala kako svatko ima iz svog kuta sjećanja na to vrijeme.

“Ja iz jedne obrtničke obitelji koja je debelo i krvavo radila da bi si mogla priuštiti ono što smo imali, a drugi su dolazili iz nekih gradskih sredina i tako dalje….”

I ovi isječci iz novina govore kako predsjednica nije u pravu u "jogurtizaciji" onog jugoslavenskog vremena
I ovi isječci iz novina govore kako predsjednica nije u pravu o “jogurtizaciji” onog jugoslavenskog vremena

”Govorila je predsjednica i o Zagorju te opet o jogurtima: “Rekla sam da se nije smjelo javno izjašnjavati i pjevati hrvatske pjesme. Mogli ste si upisati na dokumentima nacionalnost. Hrvatsko zagorje nisam spominjala uopće, ne znam, to je netko valjda dodao, a jogurt je isto tako bila metafora za izbor, dakle, nije bilo izbora”, rekla je predsjednica za N1 televiziju.

Predsjednicu demantira povijest, knjige o prehrani toga vremena, pa podatak kaže kako je u Jugoslaviji 1975. godine na tržištu bilo 85 vrsti jogurta i mlijeka!

Komentiraj