PREDSJEDNICA O ŠEŠELJU: Koliko znam kazna je zatvor ili novčana – Srbija je na potezu

Izvor: Predsjednica.hr
Izvor: Predsjednica.hr

Jučerašnji događaj u Skupštini Srbije narušio je hrvatsko – srpske odnose i nadam se da se iz toga neće razviti spirala verbalnog nasilja jer Šešelj je osoba koja to nije zaslužila, komentirala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Piše: Lana Ružičić (Media servis)

Srbija je ta koja mora razmisliti o tome kako zauzdati osuđenog ratnog zločinca a koji i danas sjedi u Skupštini.

“Držim da trebamo pristupiti odgovorno k tome. I ako je doista on učinio što je počinio mislim da mora odgovarati po krivičnim zakonima Srbije. Koliko sam upoznata mislim da je kazna za gaženje, odnosno paljenje zastave negdje do tri mjeseca zatvora ili novčana kazna. Dakle, odgovarajuća tijela Republike Srbije trebaju onda pokrenuti postupak”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ponovila je da želi nastaviti proces rješavanja otvorenih pitanja uz međusobno poštovanje i uvažavanje. Ne želim da se ovo na bilo koji način odrazi a odnose Hrvata i srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

“Onaj tko je predsjedniku Vučiću rekao da su tijekom njegovog posjeta Hrvatskoj paljene srbijanske zastave mu je lagao. Mislim da bi bilo dobro da preispita tko je to i zašto rekao. To apsolutno nije točno”, istaknula je predsjednica.