PREDSJEDNICA O POLICIJI I MIGRANTIMA: “Naravno da je potrebno malo sile…”

Podijelite članak

Zauzimajući do sada najtvrđi stav kada su migranti u pitanju predsjednica Hrvatske u intervjuu švicarskoj televiziji odobrava upotrebu sile od strane policije.

Izvor: Media servis

Novinar švicarske državne televizije suočio je predsjednicu s činjenicom da ta televizija posjeduje snimke pretučenih migranata, koji tvrde da ih je hrvatska policija nasilno i ilegalno odvratila od ulaska u zemlju.

“Zašto mislite da je to ilegalno? Govorimo o ilegalnim migrantima, ljudima koji ilegalno žele ući u Hrvatsku i policija ih šalje nazad u Bosnu i Hercegovinu.

Postoje otvoreni granični prolazi koji su otvoreni za sve koji žele doći u Hrvatsku i zatražiti azil”, rekla je predsjednica. Na sljedeće pitanje: Što kaže o izvještajima nevladinih udruga i migranata o nasilju hrvatske policije, predsjednica je još konkretnije ustvrdila:

“Raspitala sam se kod ministra unutarnjih poslova, ravnatelja policije i policajaca na terenu i oni su mi potvrdili da ne koriste pretjeranu silu. Naravno da je potrebno malo sile kada potiskujete ljude, ali morate vidjeti i kakav je to teren”, rekla je predsjednica, a prenosi Index.

Komentiraj