PREDSJEDNICA: Nisam davala nikakve intervjue i nisam govorila o BiH kako se piše

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je buru i napise o navodnoj svojoj izjavi da je BiH nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog islama.

Podsjetimo kako je izraelski list Jerusalem Post objavio da je predsjednica za boravka u Izraelu, rekla da je BiH “vrlo nestabilna i da su je u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama”. “Zemlja je pod kontrolom militantnog islama koji je dominantan u određivanju stavova”, prenosi list na svojim internetskim stranicama navodnu izjavu hrvatske predsjednice.

“Jeste li rekli ono što piše Jerusalem Post?” upitana je predsjednica u srijedu, tijekom boravka u Izraelu. “Apsolutno ne. S predsjednikom Rivlinom sam razgovarala u kontekstu u kojem govorim o BiH i našim drugim susjednim državama i što sam, uostalom, rekla na presicama prije susreta s predsjednikom Rivlinom i s Netanyahuom, a to je da naše susjedne države želim što prije vidjeti u članstvu EU-a. Nisam davala intervjue i nisam davala izjave novinarima mimo tih dviju press konferencija”, kazala je Grabar-Kitarović, kako prenosi N1.

“To su komentari na komentare jedne novinarke… ponavljam: to nisam rekla. Žestoke reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem, to je totalni nonsens. Došlo je vrijeme da se porazmisli o odnosima RH i BiH. Upravo suprotno, u posljednje vrijeme, nažalost, vidimo niz koraka koje BiH poduzima prema Hrvatskoj, a koji su prilično agresivni”, rekla je predsjednica.

Komentiraj