PREDSJEDNICA: Milanović je dobio jedino izbore protiv Jadranke Kosor, koja nikad nije dobila nijedne izbore

Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u intervjuu za Globus govorila je i o odluci Zorana Milanovića da se ne kandidira na sljedećim unutarstranačkim izborima u SDP-u.

”Kad se podvuče crta ispod izbornih bitaka Zorana Milanovića, dolazi se do vrlo porazne spoznaje. Jedine izbore dobio je protiv Jadranke Kosor, koja nikad u politici nije dobila nijedne izbore”, rekla je  predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, za Globus.

“Vlast i moć pretvorili su Milanovića u arogantnu i konfliktu osobu”, ocjenjuje predsjednica.

Rekla je i koju lijepu riječ, jer se poznaju još od devedesetih: “Zorana poznajem jako dugo. Dok smo zajedno radili u Ministarstvu vanjskih poslova, imali smo korektan i kolegijalan odnos. U nekim, za mene teškim životnim situacijama ostali smo u dobrim odnosima. Zoran je tada bio pristojan i dobar dečko. Ne znam što se s njim dogodilo nakon ulaska u politiku. Naš narod kaže: daj nekome vlast i vidjet ćeš kakav je”.

O tome da se Milanović neće natjecati na unutarstranačkim izborima kaže: “Držim da je za hrvatsku politiku vrlo važna promjena na čelu SDP-a. Nadam se da će novi predsjednik stranke pridonijeti spuštanju tenzija u društvu i politiku učiniti poligonom za suprotstavljanje ideja i programa, a ne za vrijeđanje, omalovažavanje i produbljivanje podjela”.