PREDSJEDNICA JOŠ O ŽELJEZNOJ ZAVJESI: Uvedimo tjedan za nostalgičare za bivšom Jugoslavijom

“Moj govor imao je toliko sadržajnih poruka da je fokusiranje na ovu jednu stvar, oprostite, ali – vrlo, vrlo površno. I to nije dobro za ovo društvo”, poručila je predsjednica o komentarima na njezine izjave o tome kako smo živjeli iza željezne zavjese.

Rekla je to predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu gdje je prisustvovala premijeri filma o legendarnom kapetanu Hajduka Ivanu Gudelju.

“Churchill je rekao da se željezna zavjesa spustila od Szczecina na Baltiku do Trsta na Jadranskom moru i da su iza nje ostale sve prijestolnice sredsnjoeuropske kulture, u koju je tada uključio i Beograd. Bez obzira kako su se stvari mijenjale, bio netko nesvrstan ili ne, nije bio neutralan.

Neka me nitko ne uvjerava u život kakav nije bio. Svi smo to prošli u bivšoj Jugoslaviji, svi znamo kako je bilo, svi znamo kako je bilo putovati s tom crvenom putovnicom, kakva ste poniženja doživljavali, što je značilo plaćati depozite i tako dalje.

Ako je itko nostalgičan za bivšom Jugoslavijom, ajmo uvesti tjedan dana bivše Jugoslavije. Znate tko će najviše profitirati? Ja osobno. Jer ako kažete bilo šta protiv mene, završit ćete na Golom otoku”, rekla je predsjednica na pitanje o govoru prilikom primanja nagrade Fulbright u Washingtonu, kako piše N1.