PREDRAG ŠTROMAR: Tražimo smjenu Kuščevića – koristio je politički utjecaj za osobnu korist

Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prostornog uređenja i član HNS-a, u Svetom Martinu na Muri, iznio je zaključke Predsjedništva stranke, a neki se odnose na ministra uprave Lovru Kuščevića u svezi afera oko nekretnina.

“Ovih dana održali smo i dva radna sastanka – Predsjedništvo i Središnji odbor. Na predsjedništvu smo donijeli zaključke – veće plaće svim zaposlenicima u obrazovnom sustavu, za otprilike 600 kuna prosječno po svakoj osobi.

Daljnji zaključak je ukidanje nameta, rezanje birokracija, poput digitalnog izdavanja dozvola. Digitalni način funkcioniranja javne službe je naša budnost. Naravno, želimo manje poreze, želimo manje namete i jednostavnije i lakše poslovanje u gospodarstvu.

Pozivamo premijera Andreja Plenkovića na sastanak, da se nađemo i da predložimo na tom sastanku smjenu ministra Kuščevića. Ne tražimo njegovu kaznenu odgovornost, to nije na nama. Ali zbog svega što se vidi u javnosti, Kuščević je koristio politički utjecaj za osobnu korist”, kazao je Štromar na konferenciji za novinare, kako piše N1.

Na pitanje kada će biti sastana, Štromar je rekao: “Poslan je poziv na sastanak s premijerom, bit će ovih dana”.