PREDRAG MATIĆ: Ovo da ulica traži ministra branitelja je poražavajuće

predrag matić

Predrag Fred Matić, bivši ministar branitelja, odgovorio je na nekoliko vrućih pitanja oko branitelja, braniteljskih udruga, ministra i drugih problema.

Na pitanje zašto je Ministarstvo branitelja postalo najveći problem nove vlade, Fred Matić je gostujući na N1 odgovorio:

“Na početku sam u šali govorio – ili sam ja postavio uistinu visoke standarde ili sam stvarno najveća budala koja se prihvatila takvog posla, no sada to više nije šala. Militantni dio branitelja je oko 500 dana pred Ministarstvom i nikome se baš ne prihvaća taj vrućeg krumpira…

Nedavno je smanjen proračun Ministarstvu branitelja. Kad sam ja uspio dobiti povećanje proračuna, branitelji ispred Ministarstva izrazili su sumnju za što sam ja taj novac potrošio, no otkrio sam im tajnu – za branitelje.”

Odgovorio je i na pitanje zašto se ne može tako dugo odabrati novi ministar branitelja?

“To morate njih pitati. Ovo je prvi put da se “javnim natječajem” bira ministar, da udruge imenuju svoje kandidate. Možda se premijer nada da će, ako ministar ne bude dobar, moći okriviti udruge. Ovo da ulica traži ministra je poražavajuće. Za ovu Vladu, za oporbu je jako dobro.”

A o tome kako će se razriješiti situacija oko prosvjednika u Savskoj kaže:

“Kada dođe onaj koji ih je tu i postavio. To se telefonskim pozivom može riješiti. Zna se tko upravlja cijelom pričom. Kad je bila ona svinjarija na Markovom trgu, zna se da su u kafiću zajedno sjedili Klemm, Brkić i ekipa. Sve je to izrežirano.”

“U kampanji je prosvjednicima obećavano svašta, a što su od toga dobili ništa? Njima treba 500 dana da shvate, ali ipak shvate. U šatoru više nema nikoga osim biste Franje Tuđmana.”