PREDAN JE ZAHTJEV: Hoće li se Filipu Zavadlavu za tri ubojstva suditi izvan Splita?!

Podijelite članak

Odvjetnik Branko Šerić, koji brani Filipa Zavadlava (25) koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, zatražio je od Vrhovnog suda da se suđenje izmjesti na neki drugi sud u Hrvatskoj.

“Smatram da se radi o takovom teškom kvalificiranom kaznenom djelu višestrukog ubojstva, da je došlo do uznemirenja građana, da će se postupak pred nekim drugim sudom lakše i efikasnije odvijati”, rekao je Šerić za RTL.

Filip Zavadlav se nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu odakle ga se vozi na ročišta u Split. Prijedlog za prenošenje nadležnosti na splitski je sud stigao krajem prošlog tjedna.

“Moja očekivanja su da bi Vrhovni sud zaista trebao objektivno ocijeniti sve ove okolnosti, pa čak i ekonomičnost postupka”, rekao je odvjetnik Šerić.

A Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, kaže: “Zatraženo je mišljenje državnog odvjetnika koji je dao svoje mišljenje i nakon toga će cijeli spis biti ponovno poslan u Zagreb kako bi Vrhovni sud odlučio o tom prijedlogu”.

Ali, u DORH-u ne vide razlog za promjenom. “U odnosu na ovaj zahtjev Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dalo je negativno mišljenje. Činjenica je da Županijsko državno odvjetništvo u Splitu provodi istragu do završetka iste bez obzira na to kakvu će odluku o prijedlogu branitelja okrivljenika donijeti Vrhovni sud Republike Hrvatske”, poručili su.

Odluku o zahtjevu obrane donijet će Vrhovni sud u Zagrebu s kojeg poručuju kako prijedlog za prenošenje nadležnosti još nisu zaprimili.

Komentiraj