PREDALI ZAHTJEVE PREMIJERU: Oko 500 zahtjeva za pomoćnicima u nastavi nije riješeno – kaže Petek

U zgradi Vlade roditelji djece s poteškoćama iz inicijative “Škola za život” urudžbirali su zahtjeve predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću sa subotnjeg prosvjeda.

Renato Petek, gradski zastupnik, iz inicijative “Škola za sve” o svemu je rekao: “Mi smo urudžbirali zahtjev i komunicirali smo s uredom premijera. Nismo tražili sastanak jer mislimo da za sada za to nema potrebe”.

Oko 500 zahtjeva za pomoćnicima u nastavi još nije riješeno, rekao je Petek, kako bilježi N1 dodajući kako neka djeca jednostavno ne mogu u školu bez pomoćnika.

“Nadam se da će se do sastanka u petak koji je sazvala ministrica sve biti riješeno”, istaknuo je Petek.

Premijeru su uputili zahtjev da se riješe otvorena pitanja oko pomoćnika u nastavi i njihov status, da se posloži sustav u kojem će se svi zahtjevi za dodjelu pomoćnika rješavati do 31. srpnja, da jedinice lokalne uprave osnuju centre podrške, to je do sada samo Zagreb napravio, i uključivanje djece s poteškoćama u reformu “Škola za život”.

“Razočarani smo nakon dvije godine suradnje s ministricom Blaženkom Divjak i tražit ćemo da se premijer Andrej Plenković uključi u rješavanje ovog problema”, najavio je u subotu u našem Dnevniku Renato Petek, otac djeteta s poteškoćama u razvoju i gradski zastupnik u zagrebačkoj gradskoj Skupštini.

Komentiraj