PRED UTAKMICU S MAĐARSKOM: Evo što kažu izbornik Dalić i kapetan Modrić

Uoči utakmice s Mađarskom koja se u kvalifikacijama za Euroigra na Poljudu u Splitu u četvrtak od 20:45, na pressici su se pojavili izbornik Zlatko Dalić i kapetan reprezentacije Luka Modrić.

Evo kako važnu utakmicu vidi Modrić: “Bit će najvažnije kako ćemo mi ući u utakmicu, svaki put kad bi bili pravi, bili smo nemjerljivo bolja ekipa od suparnika. Morat ćemo odigrati na tim razinama, Mađari su pokazali kakvu kvalitetu imaju, ako nisi na 100 posto mogu iznenaditi. Pobijedili su nas, samim time pokazali su da imaju kvalitetu i da nam mogu nauditi. Svi moramo odigrati veliku utakmicu, imperativ nam je pobijedit da bi u završnicu ušli mirniji.”

Modrić je upitan i kako je pomogao Ivanu Rakitiću, na što je odgovorio: “Razgovarali smo, ali o čemu smo pričali to bih zadržao za sebe. Najvažnije da je Ivan tu s nama.”

A izbornik Dalić o Mađarima koji će igrati bez dva, tri standardna igrača, je rekao: “Mi respektiramo našeg protivnika i neće nas zavarati činjenica da fale 2-3 igrača, pobijedili su nas u Budimpešti. Ali iskreno bitni smo mi, ulazimo s velikim respektom, moramo dati sve od sebe bili oni kompletni ili bez tri igrača… Igramo s pameću, a ne srcem, nama 1:0 nosi tri boda, ne smijemo srljati. U Slovačkoj smo to fantastično odradili, u Azerbejdžanu ne. Tražit ću strpljivu i sigurnu ekipu, to je način na koji možemo do pobjede. To molim od naše publike, da ne gubimo nadu i želju. Kod nas uvijek svi žele riješiti sve u prvih 10 minuta, ali igra se 90 minuta. Sasatav ćete vidjeti sutra.”