PRED NORVEŠKU DANAS: Červar kažnjen s 3.000 eura – vratio Alilovića

červar

Lino Červar, unatoč nadanjima skandinavskih medija da bude izbačen s Europskog prvenstva, vodit će hrvatske rukometaše u večerašnjoj utakmici protiv Norveške.

Piše: Niko Babajko (Media servis)

Europska rukometna federacija kaznila je stratega Kauboja novčanom kaznom od 3.000 eura zbog nesportskog ponašanja na prvoj utakmici drugoga kola protiv Bjelorusije.

Podsjetimo, EHF je pokrenuo disciplinski postupak protiv Červara zato što je rukom u posljednjem napadu Bjelorusije uhvatio njihovog desnog vanjskog Karvackija. Izbornik je uoči utakmice s Norveškom u momčad umjesto Ivana Pešića vratio Mirka Alilovića te je izjavio kako gostima prepušta ulogu favorita.

“Imaju samopouzdanja ali to je i izazaov za našu reprezentaciju i smatram da se možemo njima suprotstaviti. Imamo i mi dobrog materijala i moramo biti uvjereni u svoju snagu koju moramo pretočiti na teren. Kako god oni bili doprvaci svijeta smatram da se mi s dicipliniranom igrom, kvalitetnom obranom i mudrim napadom možemo kvalitetno suprotstaviti“, poručio je Červar.

Naš pivot Željko Musa ukratko je opisao igru viceprvaka svijeta.”Imaju odličnu tranziciju, polukontru i kontru. Mi moramo biti koncentrirani prvih 20-30 sekundi i diktirati našu obranu u obrani i napadu. Respekt prema njima postoji ali mi se nikoga ne bojimo i idemo na pobjedu. Skromni smo, respektiramo sve ali ako smo dobri možemo svladati svakoga“, poručio je naš pivot.

Jučer su odigrane prve utakmice drugoga kruga u drugoj skupini u Varaždinu. Europski prvaci i branitelji naslova Nijemci svladali su Češku 22:19, dok je Danska bila bolja od Slovenije 31:28.

Večeras će drugo kolo drugoga kruga od 18.15 u zagrebačkoj Areni otvoriti Švedska i Francuska, a Kauboji će na parket istrčati u 20.30.

I najnovija vijest: Lino Červar u momčad je vratio Mirka Alilovića, iskusnog vratara kojeg je na kraju prve faze poslao na tribinu, a umjesto njega pozvao Ivana Pešića.

 

Komentiraj