PRED IZBOR ŽUPANA MEĐIMURJA: Koliko društvene mreže i grupa podrške mogu pomoći Posavcu?

Kada je riječ o poltičkim, ali i drugim izborima, sve je veća uloga društvenih mreža koje koriste oni koji poznaju tu moć, ali i taj alat.

Oni koji znaju nisu naravno aktivni na društvenim mrežama samo onda kada je “hura”, koji mjesec prije izbora, već su stalno prisutni, angažirani, i ne bježe od pitanja svojih fanova, ali i protivnika, već odgovaraju redovito.

U nas je nažalost još malo takvih, a mreže se uglavnom svode na kampanju neposredno prije izbora, jer iako su političari i stranke shvatile važnost, oni još uvijek ne razumiju do kraja kako mreže funkcioniraju.

Zato se snaga često ne mjeri po broju prijatelja na mreži, jer ako ne znaš to kapitalizirati broj postaje uzaludan.

Pitanje je i koliko pomažu razne grupe koje se osnivaju neposredno pred neki događaj ili u konkretnom slučaju pred izbor, kao što je to ovaj put primjer za izvanredne izbore za župana Međimurske županije.

Konkretno, koliko može Matiji Posavcu pomoći grupa na Facebooku “Podrška županu – Matija Posavec”?

Po onom što se tamo može pročitati svakoga dana pred izbore koji su 28. studenog, popularnost Matije Posavca je i dalje velika i žitelji Međimurja, i ne samo oni, daju mu nesebičnu podršku i vide ga opet kao župana.

Može se s toga slobodno reći kako je to Posavcu na predstojećim izborima veliki vjetar u leđa pred ostalim kandidatima: Fokusov Darko Zver, nezavisni Mladen Novak i reformistica Sandra Herman.

Na krilima te podrške Matija Posavec bi mogao daleko iza sebe ostaviti sve suparnike, kao što je to činio uvijek na izborima, unatoč svim mogućim “akcijama” koje ga s drugih strana nastoje onemogućiti o čemu svjedoči jedna od objava u grupi na Facebooku:

“Pojavilo se otvoreno pismo Matiji Posavcu u kojem se traži da povuče svoju kandidaturu. U potpisu stoji “Tvoji Međimurci”.

Pitam se koji to Međimurci stoje iza tog pisma? Oni koji podržavaju neke druge kandidate? Moguće…

Do izbora je još 8 dana, nadam se da neće biti iznenađenja…”

Ili: “Bravo za protukandidate , da su pravi Međimurci ne bi se ni kandidirali, svi znamo da je je razlog Matijinog uhićenja bio nevjerojatan, ne samo Međimurcima nego mnogim građanima u Hrvatskoj , znamo da pravda i pravednost u Hrvatskoj ne radi kak treba zato se za nju sami moramo izboriti . Protukandidati su naletjeli slučajno nadajući se slučajnoj pobjedi, a svi dobro znaju da postupak prema Posavcu nit je bio pravedan niti fer. neka se muče , svi imamo tri četiri prijatelja za koje smo sigurni da će izaći i dati glas Matiji , od cc 10 tisuća ljudi , pa svaki priproji 4 ?? Posavec Matija stvarno nema problem, a protukandidati neka šute jer i dalje će morat živjet u Međimurju”.

A optimizam dolazi s mnogim objavama poput ove: “Idemo polako dan po dan i još malo ostvaruje se naš san MATIJA POSAVEC BR. 3 NAŠ ŽUPAN”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!