PRAVOSUDNI POLICAJCI NAJAVILI ŠTRAJK: Ovo vam je naša plaća za ožujak – pogledajte

Sindikat pravosudne policije Hrvatske zbog nezadovoljstva radnim uvjetima najavljuje prosvjed koji bi se trebao održati u petak 26. svibnja ispred Ministarstva pravosuđa i uprave.

Izvor: Media servis

“Mi smo naše zahtjeve ponudili”, kažu, a kao najveće probleme ističu male, nedostatne plaće, premalen broj pravosudnih policajaca i loše uvjete rada. Sindikalni povjerenik zatvora podružnice zatvora Zagreb Željko Rajić.

“Ovo vam je plaća pravosudnog policajca za ožujak – 656 eura. Oko 4800 kn. Ja ne znam tko bi više došao raditi za tu cifru kad na bilo kojem poslu može zaraditi 200-300 eura više, sigurno. Zaštitari imaju plaću oko 800 eura, a taj policajac koji je položio državni i ima temeljnu obuku, ovo je plaća njegovog rada.”

“Ovdje nedostaje jedna trećina policajaca što znači da jedan policajac pokriva tri radna mjesta”, dodao je Rajić.

“Mi sigurnost održavamo, incidenata nema. S ovim brojem ljudi radimo čuda u zatvoru. Samo je ljudima svega preko glave. Razbolijevamo se, odlaze na bolovanja. Sve je to zbog posla, a o stresu ne moram ni govoriti.”

Povjerenica sindikata pravosudne policije zatvora u Sisku Kristina Grubec od potresa radi na ženskom odjelu u Zagrebu.

“Nitko od nas nije neradnik, ne bojimo se posla. Ova plaća koju je Željko pokazao… Oni će sigurno izvući listu s puno većom plaćom, ali morate znati da je u toj većoj plaći 40-50 prekovremenih sati. Na naš rad se 40-50 prekovremenih sati reflektira na zdravlje, obiteljski život i sve druge segmente života.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!