PRAVOSLAVNI JE BOŽIĆ: Otklonimo sjenu straha usprkos teškoćama – poručio Porfirije

Kršćani koji se u bogoslužju koriste julijanskim kalendarom slave Božić. Tradicionalnu Božićnu poslanicu, prvi put od kako se nalazi na mjestu poglavara, jučer je uputio patrijarh srpski Porfirije.

Izvor: Media servis

“Ne opterećujmo se pitanjem tko nam je sve bližnji, nego se zapitajmo kome smo mi bližnji i što za druge mi činimo” poručio je.

“Odgovor na stanje koje nas danas tišti treba tražiti u riječima koje je Gospodin uputio učenicima pred svoju smrt. U svijetu će te imati žalost, ali ne bojte se, ja sam pobijedio svijet. Radujmo se jer nam u Božiću dolazi pobjednik. Otklonimo sjenu straha usprkos teškoćama i sa čvrstom vjerom u Boga.”

Čestitkama se pridružio i državni vrh.

”Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove. Tolerancijom, međusobnim razumijevanjem i zajedničkim djelovanjem pridonosimo društvu na dobrobit svih građana naše domovine”, poručio je premijer Andrej Plenković dok je predsjednik Zoran Milanović kazao da svima onima koji božićne blagdane i ove godine ne mogu proslaviti u svojim domovima, sa svojim obiteljima, moramo iskazati solidarnost i ljudsku dobrotu kao najvažniju poruku Božića.”

I ovom prilikom pozivam odgovorne da pokažu više razumijevanja za ljude, pogotovo na Baniji, kojima je nužna pomoć državne vlasti”, dodao je.