PRAVOSLAVNI JE BOŽIĆ: Otklonimo sjenu straha usprkos teškoćama – poručio Porfirije

Kršćani koji se u bogoslužju koriste julijanskim kalendarom slave Božić. Tradicionalnu Božićnu poslanicu, prvi put od kako se nalazi na mjestu poglavara, jučer je uputio patrijarh srpski Porfirije.

Izvor: Media servis

“Ne opterećujmo se pitanjem tko nam je sve bližnji, nego se zapitajmo kome smo mi bližnji i što za druge mi činimo” poručio je.

“Odgovor na stanje koje nas danas tišti treba tražiti u riječima koje je Gospodin uputio učenicima pred svoju smrt. U svijetu će te imati žalost, ali ne bojte se, ja sam pobijedio svijet. Radujmo se jer nam u Božiću dolazi pobjednik. Otklonimo sjenu straha usprkos teškoćama i sa čvrstom vjerom u Boga.”

Čestitkama se pridružio i državni vrh.

”Neka dani slavlja donesu mir, zdravlje i sreću u vaše domove. Tolerancijom, međusobnim razumijevanjem i zajedničkim djelovanjem pridonosimo društvu na dobrobit svih građana naše domovine”, poručio je premijer Andrej Plenković dok je predsjednik Zoran Milanović kazao da svima onima koji božićne blagdane i ove godine ne mogu proslaviti u svojim domovima, sa svojim obiteljima, moramo iskazati solidarnost i ljudsku dobrotu kao najvažniju poruku Božića.”

I ovom prilikom pozivam odgovorne da pokažu više razumijevanja za ljude, pogotovo na Baniji, kojima je nužna pomoć državne vlasti”, dodao je.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!