PRAVOSLAVNI BOŽIĆ: Čestitke uputili kardinal Bozanić, Plenković i Jandroković

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću i pravoslavnim vjernicima Božić i Novu 2021. godinu istaknuvši da nas, i usred pandemije koronavirusa te potresa, jača blizina Božića.

Vjernicima koji slave po julijanskom kalendaru, Božić je čestitao premijer Andrej Plenković, priopćeno je iz Vlade.

“Premda se moramo odreći tradicionalnih blagdanskih običaja druženja, želim da blagdan Kristovog rođenja proslavite u duhu zajedništva i solidarnosti, u mislima na bližnje, obitelj i prijatelje. Osnaženi božićnim duhom mira, radosti i međusobne tolerancije pomagat ćemo našim sugrađanima, osobito onim najugroženijima koji su ostali bez svojih domova i bez crkava da što prije obnove svoj razrušeni kraj. Uime Vlade i osobno, od srca vam želim sretan i blagoslovljen Božić. Mir Božji, Hristos se rodi!”, naveo je u čestitci premijer Plenković.

Čestitku vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, uputio je i Gordan Jandroković, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

“Svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, uz pozdrav ‘Mir Božji, Hristos se rodi’, upućujem srdačne čestitke uime Hrvatskoga sabora i osobno. Neka mir i radost Božića uđe u svako srce i svaki dom i obdari Vas toplinom, ljubavlju i zajedništvom među ljudima. Okupljeni u krugu svojih obitelji, proslavite ovaj radosni blagdan u miru i blagostanju.

Iza nas je izazovna godina, zato ne smijemo zaboraviti sve one kojima je teško i kojima je naša podrška toliko potrebna. Solidarnost, toleranciju i dobrotu prenesimo na svoje bližnje kako bismo, ispunjeni radošću Kristova rođenja, donijeli optimizam i nadu u bolje sutra”, naveo je u čestitci predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković.