PRAVOMOĆNA PRESUDA: Afera “Dnevnice” – Sauchi tri, a za Zeljko četiri i pol godine zatvora

Bivši šef kabineta Vlade bivšeg premijera Zorana Milanovića, Tomislav Saucha i tajnica u više Vlada Sandra Zeljko, optuženici u aferi Dnevnice, idu u zatvor.

Izvor: Media servis

Kako neslužbeno doznaje Večernji list tako je odlučio Vrhovni sud, odbivši žalbe i njih dvoje i tužiteljstva na nepravomoćnu presudu u aferi Dnevnice.

Time je pravomoćna postala presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je Saucha osuđen na tri, a Zeljko na četiri i pol godine zatvora.

Oboje su presudom zagrebačkog Županijskog suda dobili i zabranu obnašanja dužnosti od po pet godina, a solidarno moraju vratiti oko 600 000 kuna.

Uz to Zeljko sama mora vratiti još oko 350 000 kuna, a zajedno moraju platiti i troškove sudskog postupka – svaki po 28 565 kuna.

Podsjetimo, Saucha je bio optužen za četiri, a Zeljko za šest kaznenih djela. Teretilo ih se za krivotvorenje 190 putnih naloga te da su tako iz proračuna od 2013. do 2016. godine izvukli nešto malo manje od milijun kuna. Taj su novac podijelili između sebe, a tijekom postupka oboje su nijekali krivnju.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!