PRAVOBRANITELJICA O ILČIĆU: Osuđujem govor u kojem se vrijeđa i ponižava žene

Višnja Ljubičić

Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova,odgovorila je na upit N1 televizije o izjavi predsjednika političke stranke “Hrast” i savjetnika ministrice kulture Ladislava Ilčića.

“Rasprava koja se vodi u javnosti o izjavi predsjednika političke stranke “Hrast”, gospodina Ladislava Ilčića je još jedan primjer skretanja pozornosti u javnosti o značaju ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, poznatu kao Istanbulska konvencija, a koju je Europska unija potpisala 13. lipnja 2017.

Umjesto ukazivanja na važnost koju bismo kao država članica EU-a trebali pridavati ovoj Konvenciji koja postavlja norme u području borbe protiv raznih oblika nasilja nad ženama i zalaganja za njezinu ratifikaciju, svjedočimo nametnutoj raspravi o sadržajima koji se u Istanbulskoj konvenciji nigdje ne navode. Kao i uvijek do sada, osuđujem svaki način izražavanja kojim se osobnim stavovima javno prikazuju žene i/ili muškarci na uvredljiv, omalovažavajući ili ponižavajući način s obzirom na spol”, stoji u odgovoru pravobraniteljice Ljubičić za N1.

PISALI SMO:

ILČIĆ OPET “PJEVA”: Ovaj put besramno i sramotno ponižava žene – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj