PRAVA BOMBA: Skrbnik i bivši suprug Gine Lollobrigide odrekli se ostavštine!

Odvjetnici će za koji dan otvoriti testament slavne i pokojne filmske glumice Gine Lollobrigide i tada će se točno saznati kome je ostavila nekretnine, skupocijene slike i nakit. No, mediji ne prestaju objavljivati da će onome kome pripadne ostavština vrijedna 215 milijuna dolara postati bogataš.

Piše: Armando Černjul

Međutim, pukle su tri novinarske bombe; prva je svakako izjava Andrea Piazzola, dugogodišnjeg skrbnika velike glumice, slikarice, kiparice i fotografkinje Gine Lollobrigide. On je, naime, ukratko rekao: “Ne želim ništa, a glumica je svoju ostavštinu htjela dati u dobrotvorne svrhe.”

S druge, pak, strane, druga je bomba španjolskog poduzetnika Francisca Javiera Rigauu, koji je u udarnoj televizijskoj emisiji “La vita in diretta” na državnoj postaji RAI1, novinara i voditelja Alberta Mattanoa, najprije rekao da je on još uvijek suprug pokojne glumice. Zatim je dodao: “Neću ništa naslijediti, to je već učinjeno i molim vas da istražite moju imovinu i što sam imao prije. Ja sam bio bogatiji od moje supruge:” Segnor Rigau je o svojem velikom bogatstvu govorio kad ga je Gina Lollobrigidida tužila sudu, ali on to nije nikad dokazao.

Te dvije izjave zbunile su milijunski auditorij emisije “La vita iin diretta”. No, to nije sve… U intervjuu za milanski dnevni list ll Giornale, vlasnika medijskog i nogometnog tajkuna Silvija Berlusconija, Rigau je, između ostalog, izjavio: “Napao me  je dio novinara i ne mogu razumjeti zašto, jer sam je upoznao kad sam imao 15 godina. Oženio sam je i uvijek sam osjećao, i jesam njezin suprug, čak i kad je pogledala ravno u  kameru i rekla da me ne želi vidjeti”.

O toj ljubavnoj i skandaloznoj avanturi 49-godišnje Gine Lollobrigide i  15-godišnjega dječaka Francisca Jeviera Rigau u javnosti se znalo samo u Monte Carlu, Rimu i Barceloni. Ali začudo da mediji, pogotovo žuti tisak,  nisu objavili članke o seksualnoj vezi. Ali za tako nešto trebalo je imati čvrste, a uostalom zakon nije zabranjivao seksualni odnos s maloljetnom osobom.

I na kraju dolazi treće novinarska bomba o kojoj će su dugo pisati. Španjolski El Mundo (21.1.20023.) iz pera novinara Luisa Fernanda Romoa, objavio je opširan intervjuu s Franciscom Jefierom Rigaurom, iz kojeg sam izvukao vrlo zanimljiv podatak, ali pitanje je li istinit. Naime, novinar je sugovorniku Rigau natuknuo; Nitko ne vjeruje da je glumica zatrudnjela zbog svojih godina na što mu je Katalonac odgovorio: “Ljudi rade pogrešnu matematiku. Ona je imala 48, a ja 15 godina kad smo započeli vezu. U toj dobi žena još uvijek može ostati trudna u državi s napretkom koji postoji. Nakon nekog vremena rekla mi je da je trudna, ali nekoliko tjedana kasnije imala je gubitak i otišla je u kliniku da obavi pobačaj”.

Treća bomba će zasigurno izazvati nove polemike, a možda i prekid prijateljstva s glumičinim sinom Andreom Milkon jr, 66- godišnjem filmskim glumcom i 27-godišnjim unukom Dimtrijem Milkom. Jer, ruku na srce, to nije trebao izvaljivati u javnost nadobudni Rigau!