PRAVA “BITKA” NA POLJUDU: Hajduk nije uspio pobijediti Istru

Hajduk i Istra na Poljudu su igrali utakmicu 28. kola SuperSport HNL-a. Više od 14.000 gledatelja.

Hajduk je došao u vodstvo već u trećoj minuti. Livaja je dao odličnu loptu za Mlakara koji puca odmah i pogađa za 1:0.

U 20. minuti šok za Hajduk. Kiks obrane, bježi Hujber do kaznenog prostora, pa puca sa 16 metara i pogodio donji desni kut Lučićeva gola za 1:1.

Istra još nije proslavila a već je povela na Poljudu. Bakrar je primio jednu dugu loptu i sjurio se prema golu Hajduka i sjajno ljevicom pogodio same rašlje.

U 37. minuti gužva i tri žuta kartona za Hajduk. Dobili su ga Grgić, Ferro i Livaja koji je divljao prema sucu Čulini i unosio mu se u lice, goto ušao glavom u glavu. Mogao je zaraditi i crveni. Ali, zbog tri žuta neće moći igrati u derbiju protiv Rijeke.

U sudačkoj nadoknadi Hajduk dolazi do 2:2. Benrahou je ubacio i pronašao Mlakara na prvoj stativi, a on glavom pogodio za 2:2.

U nastavku Borevković je dobio crveni karton u 15. sekundi drugog poluvremena. Izgubio je loptu, a zatim povukao Bakrara koji je sam krenuo na gol. Čulina mu je pokazao direktan crveni karton. Inače, Borevković se vratio utakmicama nakon 19. kola.

Iako ima igrača manje Hajduk je bolji i Benrahou pogađa gol u 56. minuti, ali nakon provjere VAR-a bilo je zaleđe.

Trener Leko luduje. Sahiti ulazi umjesto dvostrukog strijelca Mlakara. Minuta je 76.

U 79. Marešić u skoku odnosi i loptu i Livaju, dobija drugi žuti, znači crveni i sada je 10 protiv 10.

u 93. Istra JE povela kontru s trojicom na dvojicu igrača. Međutim, Vuk je loše odigrao za Bakrara i Mikanović je izbio loptu.