POŽAR U ZAGREBU: U Zapruđu u stanu smrtno stradao muškarac

U ponedjeljak oko 17:40 dpgodio se požar u stanu u Zagrebu, na drugom katu stambene zgrade u Balokovićevoj ulici, na kućnom broju 69, a jedna je osoba smrtno stradala.

Brzo su na teren izašli vatrogasciJVP Zagreb i Žitnjak s tri vozila. Stanari su napustili stanove kada su vidjeli požar.

Na mjesto požara stigao je i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, a stigao je i brat vlasnice stana koji je rekao kako je u šoku jer je stan posve izgorio. Živio je tu 16 godina, a u požaru je, kaže, poginuo njegov prijatelj kojemu je prije tri dana ponudio smještaj.

”Izašao sam nakratko dva sata prije požara, u stanu je ostao moj prijatelj kojem sam pružio utočište prije tri dana jer je beskućnik. Kad sam se vraćao iz trgovine, u daljini sam vidio kako jure vatrogasci i dim u zraku i presjeklo me odmah… Kad sam izlazio iz stana, on je ostao u sobi ležati, jedino što je sa sobom imao su dvije cigarete. Sada sam ja beskućnik, stan je u potpunosti izgorio, a evo stigla mi je i tužna vijest da je vatra odnijela i život mog poznanika”, ispričao je za Jutarnji list potreseni muškarac.

Stiglo je i priopćenje Ureda za upravljanje u hitnim situacijama prenosimo u cijelosti.

“Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba u 17,50 sati zaprimila je dojavu o razbuktalom požaru na drugom katu stambene zgrade u Balokovićevoj ulilci br. 9. Požar je lokaliziran brzom intervencijom 13 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila, a u stanu je pronađena jedna muška osoba čiju su smrt konstatirali djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, na terenu su i djelatnici PU zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a mjesto događaja obišao je i zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida.”