POŽAR U ZAGREBU: Izgorjelo osam stanova zgrade kod Kvaternikovog trga

Podijelite članak

Veliki požar izbio je oko 21 sat u Zagrebu, u blizini Kvaternikovog trga, a gore stan i potkrovlje stambene zgrade, a jedna je osoba ozlijeđena.

Sve se dogodilo na križanju Vlaške i Gotovčeve ulice u Zagrebu, a požar gase vatrogasci sa sedam vozila i 24 djelatnika na terenu.

Točnije sve se zbiva na adresi Jakova Gotovca 6. “Požar je izbio oko 21 sat, gore stan i potkrovlje stambene zgrade”, kažu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreb.

Lakše je ozlijeđena jedna osoba, a straha od daljenjeg širenja požara nema. “Evakuacija nije potrebna, zaustavljeno je širenje požara, ali još moramo provjeriti situaciju iznutra”, kažu iz JVP Zagreb.

Oglasio se gradski Ured za upravljanje hitnim situacijama.

“Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba večeras u 20,42 sati zaprimila je dojavu o požaru stana u ulici Jakova Gotovca 6. Požar je zahvatio stan na trećem katu i proširio se na potkrovlje zgrade.

Na terenu je sedam vatrogasnih vozila s 22 vatrogasca. U požaru je jedna osoba ozlijeđena, pružena joj je hitna medicinska pomoć i prevezena je na bolničko liječenje.

Na terenu su uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb i Ured za upravljanje u hitnim situacijama”, priopćili su iz Ureda.

Priopćenje policije nešto se razikuje: “Danas 21. siječnja oko 20.40 sati policija je zaprimila dojavu o požaru u stanu na četvrtom katu u Ulici Jakova Gotovca. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici iz tri najbliže policijske postaje i jedna grupa Interventne jedinice policije zbog osiguranja mjesta događaja i pružanja pomoći oko evakuacije stanara, dok su vatrogasci gasili požar.

Prema za sada prikupljenim informacijama nitko nije ozlijeđen, a požar se sa četvrtog kata proširio na stanove koji se nalaze na nižim katovima kao i na krovište zgrade. Najvjerojatnije je opožareno osam stanova iz kojih su svi stanari evakuirani, a kojima će Grad Zagreb osigurati smještaj odnosno zbrinuti ih. Gašenje požara još uvijek traje”.

Komentiraj