POŽAR U KAŠTEL NOVOM: Zapalio se pogon za preradu ribe

U pogonu za preradu ribe u Rudinama iznad Kaštela buknuo je požar.

Izvor: Media servis

Vatrogasci su na terenu i gase požar, a u trentku izbijanja vatrene stihije nitko nije bio u tvornici, rekao je zaposlenik Branko Šamadan.

”Bilo je to oko 7 i kvarat. Mi u 7 sati počinjemo, bilo je tu već desetak ljudi, čekali su i nisu se mogli približiti. To su tri hladnjače, gore su kancelarije i ima apartman jedan.”

Prema prvim informacijama, požar je izbio u dijelu tvornice gdje se nalazi hladnjača i koji je nedavno renoviran.

Tridesetak vatrogasaca s devet vozila izašlo je na teren i požar su zatekli u polurazbuktaloj fazi, rekao je zapovjednik DVD-a Kaštela Roko Maletić.

Požar je u većoj mjeri ugašen s otvorenom vatrom na par lokacija do kojih ne mogu doći, pa još nije lokaliziran, dodao je.”Najveće probleme su nam zadavali ti kao labirinti unutra zato što su se urušile pregrade tako da vatrogasci nisu imali veliku mogućnost gašenja ulazeći duboko u objekt nego smo se bazirali izvana i s krajeva.

Situacija je još uvijek u jednom dijelu problematična u djelu gdje ne možemo pristupiti zbog urušenih dijelova konstrukcije tako da ćemo izvana pokušati otvoriti prolaz da bi došli do tog dijela.”

“Gašenje je bilo dosta otežano”, rekao je vatrogasac Ivan Batina koji je sudjelovao u suzbijanju vatre.

“Ušli smo unutra i bila je velika vatra i temperatura, pa smo se opredijelili na prednji dio gdje su nam ljudi rekli da ima plinska boca i da postoji opasnost da vatra dođe do nje. Otvorili smo vanjski dio i izvadili bocu i otklonili tu opasnost od neke moguće eksplozije.”

Komentiraj