POŽAR U CENTRU ZAGREBA: Ozlijeđene četiri osobe – bager zahvatio plinsku cijev

Četiri su osobe ozlijeđene u požaru koji je u središtu Zagreba izbio nakon pukmnuća cijevi te zahvatio bager.

Izvor: Media servis

Gradonačelnik Tomislav Tomašević smatra da su takvi incidenti nedopustivi.

Nešto prije 23 sata u središtu Zagreba na križanju Ilice i Frankopanske došlo je do požara.

Požar je izbio nakon što je bager, koji je radio na sanaciji vodovoda, zahvatio plinsku cijev.

Plamen je dosezao i 10 metara visine, a interveniralo je 16 vatrogasaca s pet vozila, koji su požar stavili pod nadzor.

Ozlijeđene su četiri osobe koje su radile na sanaciji vodovoda.

Oštećen je jedan izlog i stan. Na mjesto nesreće stigao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao da je događaj nedopustiv i da će da će, ako je došlo do neke greške u proceduri, oni koji su odgovorni biti sankcionirani.

​Iz ZET-a su javili da tramvaji linija 12 i 13 prometuju obilazno Vodnikovom ulicom u oba smjera, dok tramvaji linija 14 i 17 prometuju Jukićevom ulicom, Ilicom i Trgom bana Josipa Jelačića.

Foto: JVP Grada Zagreba

Oglasili su se i iz JVP Grada Zagreba:

Za požar otvorenog prostora koji je izbio 31. svibnja na adresi Frankopanska 1, u VOC-u Grada Zagreba dojava je zaprimljena u 23:17. Naime, prilikom sanacije vodovodne cijevi došlo je do puknuća plinske cijevi pri čemu je došlo do zapaljenja plina, a zbog visokog plamena pregorjele su tramvajske žice pa je na tom dijelu bila isključena struja. Četiri djelatnika vodoopskrbne odvodnje su ozlijeđena i zbrinuta od strane HMP.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih kazao je kako je otvoreni plamen trajao oko dva sata, a vatrogasna intervencija je završila u 3:50 nakon čega su se vatrogasci s većinom snaga vratili u postrojbu, dok je jedno vozilo ostalo na mjestu događaja radi osiguranja.

„Za vrijeme trajanja intrevencije u jednom smo stanu postavili cijevnu prugu za gašenje kako bismo se osigurali da ne bi došlo do proširenja požara zbog isijavanja topline“, objasnio je zapovjednik Jembrih te dodao kako je na intervenciji sudjelovalo ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Grad Zagreb.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!