POŽAR U BJELOVARU: Izbio u zapuštenom bivšem pogonu industrije mesa

Bjelovarski vatrogasci s osam vozila i 15 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe jutros su gasili požar koji je izbio u zapuštenom i desetljećima nekorištenom pogonu bivše Bjelovarske industrije mesa, koji je u vlasništvu Fortenova grupe.

Požar je stavljen pod nadzor. Gradonačelnik Dario Hrebak rekao je za HRT da je ozlijeđeno dvoje radnika, ali da se ne radi o težim ozljedama. Kako je u HTV-ovim Vijestima javila Marijana Kranjec, prve informacije poprilično su šture, a neslužbeno se spominje i eksplozija plinske boce.

Požar je stavljen pod nadzor i sad se radi samo o izdimljavanju, dodala je. – Imamo dvoje ozlijeđenih radnika, međutim, nisu teže ozlijeđeni, rekao je Hrebak, koji je također došao na požarište.

– Bjelovarčane je ujutro iznenadila detonacija, i mene osobno, a nakon toga i miris plastike u zraku, rekao je, dodajući da je odmah kontaktirao zapovjednika vatrogasne postrojbe, koji mu je rekao da gase požar.

Dodao je da je požar stavljen pod kontrolu.

Davor Đalog, glavni zapovjednik JVP-a Bjelovar, istaknuo je da su vatrogasci sa svim raspoloživim snagama na teren izašli oko devet sati nakon dojave o požaru u industrijskom objektu.

Gradonačelnik Hrebak rekao je kako su još prije dva mjeseca vidjeli da se ondje rade neke aktivnosti, te da su odmah uputili dopis Fortenovi koja ih je “dosta šturo” obavijestila da se radi o razmontiravanju dijela opreme.

Rekao je i da su neki radnici u stanju šoka.

Hrebak je rekao i kako je dobio informaciju da je Fortenova angažirala određenu tvrtku s područja Varaždina da obavi demontažu opreme koju su prodali, jer se sam objekt već dugo nalazi na prodaji.