POVRATNIK KALINIĆ: Igrao sam protiv Juventusa, a mislio o Slaven Belupu

Nikola Kalinić vratio se u Hajduk. Izgledalo je u jednom trenutku da će Verona stopirati transfer, ali želja za povratkom kući je prevladala i eto Kalinića ponovno u najdražem dresu.

Izvor: Media servis

Uzbuđenje je bilo veliko, poručio je u uvodu;

“Veliki dan za mene. Ne trebam kriti koliko sam ponosan što se vraćam u klub i grad koji volim. Prije deset dana smo se dogovorili i otada sam slabo i spavao. U glavi mi je samo Hajduk i utakmica sa Slaven Belupom u nedjelju”.

Trinaest godina od tada rekordnog transfera u Blackburn putevi Kalinića i Hajduka opet spajaju u trenutku kada Splićani nakon dugo vremena izgledaju kao ozbiljan kandidat za trofeje. Ta velika želja nadvladala je novac jer jasno je da je Kalinić od povratka financijski profitirao manje nego što je mogao ostankom u Italiji. Marko Livaja, a sada i Nikola Kalinić presedan su u svijetu opsjednutim novcem i dokaz da neke nemjerljive vrijednosti još uvijek žive.

“Ne želim pričati o financijskoj strani i kupiti poene na priči o tome koliko sam se odrekao. Želim kupiti poene na terenu, svojim igrama i golovima. Što se tiče titule, to se ne može obećati ali je sigurno da ćemo se boriti”.

Navijači Hajduka nadaju se da bi pozitivan povratnički trend mogao nastaviti Ivan Perišić. On je svoj dolazak davno obećao, sasvim je sigurno da se to neće dogoditi odmah ali zanimljivo je barem čuti što na tu temu kaže Kalinić.

“Baš me sinoć zvao Perišić, on i Džeko. Neću vam ništa otkriti ali rekao sam mu da je sve na njemu, kao što je bilo i na meni. Ima još vremena za odlučiti”.

Dok navijači uživaju u aktualnoj situaciji i sanjaju neki novi veliki povratak, predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić poručuje kako posljednje akvizicije neće ugroziti financijsku stabilnost.
“Jesam li zabrinut? Nisam. Hoćemo li u stečaj? Nećemo, nismo u ovih 111 godina pa se nadam da nećemo ni sad. Pitate me koliko, pa sramota me je i reći. Za dolazak se morao uklopiti u našu situaciju, a znate što mu se sve nudilo. Međutim, kada ideš na naslov moraš dovesti ovakve igrače koji su željni. Nije spavao sedam dana, mi to i želimo, a ne da je lagan. Treba nam karakter”, zaključuje Jakobušić.