POVRATAK TITA U ZAGREB: Za onog tko pripada lijevoj ideji Tito je nezaobilazna osoba – kaže Gotovac

Politika nije samo gradnja kanalizacije. Politika nosi ideologiju i to je ono po čemu se pozicije razlikuju, rekao je Viktor Gotovac, čelnik zagrebačkog SDP-a, ističući da je za onog tko pripada lijevoj ideji Josip Broz Tito nezaobilazna osoba.

Branitelji su obranili granice Hrvatske, ali netko ih je crtao, rekao je i govoreći o političkim sporovima, naglasio da na ljevici raspravljaju o idejama, a ako se ne slažu, raspravljaju dalje.

“Iz boce smo 90-ih pustili duha, a od incidenata koje su popratile stvaranje hrvatske države, zločina i izbacivanja iz stanova, o čemu se predugo šutjelo, od dolaska Tomislava Karamarka danas živimo “outano” filoustaštvo. Moj elementarni stav i pristup jeste da, ne samo Josip Broz Tito, nego i drugi zaslužuju svoj naziv u određenom vremenu i prostoru. Upravo oni koji žele dobro ovom gradu i državi moraju podržavati opcije koje će graditi i državu činiti boljim – rekao je, kako pišu Novosti, Gotovac na tribini “Krug za Titov trg” i naglasio da oko vrijednosti nema anketa ni istraživanja javnosti.

SDP nije stranka biračke volje nego rezultat inženjeringa Franje Tuđmana kako bi očuvao stranku koja je bila relikt prošlosti, a to je danas kavijarska pseudoljevičarska interesna skupina, rekao je i podsjetio da je njegov uvjet za konstituiranje skupštinske većine s Milanom Bandićem bio ukidanje imena Trga maršala Tita.