POVJERENSTVO ZA SUKOB INTERESA: Zastupnik Lovrić prijavio gradonačelnika Tomaševića i zamjenika Korlaeta

Nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini predao je prijavu Povjerenstvu za sukob interesa protiv gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovog zamjenika Luke Korlaeta u slučaju projektiranja stadiona u Kranjčevićevoj.

Izvor: Media servis

“Danas sam predao prijavu Povjerenstvu za sukob interesa protiv gradonačelnika Tomislava Tomaševića i njegovog zamjenika Luke Korlaeta jer su, izbjegavajući zakonske propise, pogodovali interesno povezanom prof. Kasunu s Arhitektonskog fakulteta te su mu mimo javnog natječaja dodijelili poslove oko projektiranja stadiona u Kranjčevićevoj. Naime, prema javno dostupnim podacima evidentno je kako su prof. Kasun i zamjenik Korlaet kolege s iste katedre Arhitektonskog fakulteta.

Nadalje, supruga prof. Kasuna je donatorica i vijećnica stranke MOŽEMO te su ona i suprug imenovani od strane gradonačelnika Tomaševića u više upravljačkih tijela u ustanovama Grada Zagreba. Iz navedenog proizlazi da je prilikom netransparentnog provođenja postupka javne nabave došlo do pogodovanja gore imenovanom te se jasno očituje eklatantan primjer sukoba interesa te zlouporabe položaja u vođenju Grada”, poručio je Lovrić.