POVJERENSTVO ODLUČUJE: Jesu li Plenković i HDZ-ovci smjeli u Helsinki vladinim zrakoplovom?

Podijelite članak

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa bit će donesena odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv premijera Plenkovića, ministra Božinovića, bivšeg ministra Tolušića, bivše ministrice Murganić te bivšeg ministra Kuščevića.

Izvor: Media servis

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković predlaže da se pokrene postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, ministra Davora Božinovića, bivšeg ministra Tomislava Tolušića, bivše ministrice Nade Murganić te bivšeg ministra Lovre Kuščevića oko puta u Helsinki vladinim zrakoplovom.

Povjerenstvo je na početku sjednice izvijestilo da nisu dobili putne naloge koje su tražili od Vlade i HDZ.

“Mogla bi povući analogiju. Sjećate se predmeta koji smo imali vezano za dužnosnika Milana Bandića, koji također nije dostavljao dokumentaciju putne naloge, donijeli smo odluku o pokretanju postupka koja nije bila vezana za same putne naloge i Rim, već smo donijeli odluku kojom smo pokrenuli postupak zbog povrede načela zbog toga što nam nije bila dostavljena dokumentacija. Moj prijedlog je da nastavimo s takvom praksom i da u ovom predmetu Helsinki pokrenemo postupak protiv navedenih dužnosnika.”

Povjerenstvo je prošle godine otvorilo postupak jer je izaslanstvo HDZ-a u Helsinki, gdje se održavao Kongres Europske pučke stranke, putovalo vladinim zrakoplovom.

Komentiraj