POVJERENICA ZA OPĆINU ČEMINAC: Imenovana Verica Tomić – žestoko reagirao Branimir Glavaš

Verica Tomić imenovana je povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Čeminac, piše u priopćenju Vlade sa zatvorenog dijela 130. sjednice današnje HDZ-ove Vlade.

Na to je žestoko reagirao nekadašnji saborski zastupnik Branimir Glavaš i upitao – Znate li tko i što je bila Verica Tomić u eri najvećeg politički dirigiranog policijsko-pravosudnog progona protiv mene 2007. g.?

Na Facebooku Glavaš dalje piše:

Bila je HDZ-ovo piskaralo koja je političko-policijske naručene novinske tekstove plasirala u Jutarnjem listu, ne libeći me direktno optuživati kako sam pomagao ubojici Josipa Reihla Kira, da pobjegne iz Hrvatske. (pogledajte tekst objavljen u Jutarnjem listu 15.srpnja 2007.).

Sada neka me netko uvjeri kako Verica Tomić i tada (2007.) nije bila dio “akcijskog plana HDZ-a” u pakiranju mog pravosudnog progona i redovito brifirana iz policije, DORH-a i tadašnje vrhuške HDZ-a, pišući laži o meni kao onom koji je direktno umiješan u ubojstvo načelnika osječke policije.

Naime, tu tezu su neki njeni prethodnici, tzv.novinari, proturali u medije i reciklirali više od trideset godina.

Neću postaviti pitanje Premijeru dali je znao koga imenuje za povjerenika Vlade, jer sam siguran da za tu “spodobu” nikada nije čuo, već su mu je “servirali” oni koji su i sami znali koga mu predlažu za imenovanje. Priča ide dalje!